Osteopathie bij baby's

Osteopathie bij baby’s in Amsterdam.

Osteopathie bij baby’s – Eric van Dooren behandeld als osteopaat ook baby’s in Amsterdam-noord en Baarn.
Osteopathie kan niet alleen bij volwassenen klachten verhelpen, maar ook bij baby’s.
Het is een bewezen veilige en betrouwbare behandelmethode voor een breed scala aan klachten bij baby’s.

Osteopathie bij baby’s

Voor een baby en moeder is de geboorte hard werken. De pasgeborene heeft dan al een behoorlijke reis afgelegd vanuit de veilige omgeving in de baarmoeder. De geboorte is tevens ook het begin van verdere groei en ontwikkeling, het liefst zo evenwichtig mogelijk. Tijdens de geboorte worden er grote krachten op het jonge lichaam uitgeoefend (vooral op de schedel en de nek).
Hierdoor kan er een disbalans in beweging ontstaan van de schedel en/of de nekwervels.
Zo kunnen er bewegingsbeperkingen ontstaan waardoor er zich verschillende problemen kunnen voordoen in de verdere ontwikkeling.
Als deze niet behandeld worden, kunnen ze op latere leeftijd zorgen voor diverse klachten zoals concentratieproblemen, onrustig en druk zijn, motorische achterstand, te snel gaan lopen (het kruipen overslaan) en veel vallen.

Wanneer u met uw kind bij Eric komt, zal hij allereerst een aantal vragen stellen over de klachten die u als ouder ervaart aan uw baby.
Zoals hoe de geboorte is verlopen en de ontwikkeling. Hierna volgt het lichamelijk onderzoek.
Dit is gericht op de bewegelijkheid van de verschillende onderdelen van het lichaam (organen, zenuwstelsel en bewegingsapparaat).
Het kan namelijk zo zijn, dat de oorzaak van de darmkrampjes voortkomen door een verminderde beweging van de nekwervels, of door een vastzittend deel van de schedel of bewegingsverlies van het bekken of de wervelkolom.
Door het lichaam te testen op bewegelijkheid probeert hij erachter te komen wat de oorzaak van de klachten zijn.
Wanneer Eric een beeld heeft van de bewegingsbeperkingen, zal hij zijn bevindingen vertellen en uw kind ook een eerste behandeling geven. 

Tijdens de behandeling zal Eric door middel van zachte handgrepen de oorzaak van de klachten behandelen bij uw baby.
Baby’s worden altijd op een veilige, respectvolle en zachte manier behandeld, waarbij Eric zich richt op het ontspannen van de weefsels. Uw baby zal niet gemanipuleerd of dubbelgevouwen worden, dit zijn namelijk geen osteopathische behandeltechnieken.

Na de behandeling heeft uw baby de tijd nodig om weer in een nieuw optimaal evenwicht te komen.
De volgende behandeling vindt daarom meestal plaats tussen de 2-3 weken, afhankelijk van de soort en ernst van de klachten bij uw kind. Het totaal aantal kan variëren, dit heeft vooral te maken met de ernst en heftigheid van de klachten.
Het kan zijn dat uw baby na de behandeling iets onrustiger is dan normaal of juist veel rustiger wordt (minder huilen en meer slapen). Geef uw kind na de behandeling voldoende rust en geborgenheid, plan niet teveel activiteiten in 48 uur na een behandeling.

Contact

Woont u in de regio van Amsterdam, Amsterdam-noord, Landsmeer, Zaandam, Monickendam, Soest, Soesterberg, Baarn, Bilthoven, de Bilt, Huis ter Heide, Eemnes, Hilversum, Amersfoort, Zeist, Den Dolder, Bunschoten-Spakenburg?

En bent u opzoek naar een osteopaat voor uw baby? Of wilt u meer weten over de werkwijze bij Osteopathie voor baby’s?
Neem dan vrijblijvend contact op met Eric of Katerina.

 

Pin It on Pinterest