Osteopathie en Wetenschap

Dat osteopathie werkt, blijkt ook uit verschillende wetenschappelijke studies.
Sinds de jaren negentig is in de Osteopathie een sterk toegenomen belangstelling voor wetenschappelijke onderbouwing van behandelingen. In zowel binnen- en buitenland zijn er vele studies verricht naar de effecten van specifieke osteopatische behandelingen.

Op de site van het SWOO (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Osteopathie) vindt u een korte weergave van enkele studies waarbij de effectiviteit van osteopatische behandelingen bij diverse aandoeningen werd onderzocht. Enkele van deze besproken onderzoeken hebben betrekking op deelbehandelingen van de osteopathie. De kracht van osteopathie ligt echter in de totaal benadering. Dit is helaas soms moeilijk in één onderzoek samen te brengen.

 

Onderzoek naar effecten van osteopathie bij PVPS (Post Vasectomie Pijn Syndroom)

Naast zijn werk als osteopaat is Eric bezig samen met zijn collega Bernard Versteegh om onderzoek te doen naar de effectiviteit van Osteopathie bij het Post Vasectomie Pijn Syndroom.

Onder dit pijnsyndroom worden pijnklachten in het scrotale gebied (balzak) verstaan, die ontstaan zijn als gevolg van een uitgevoerde vasectomie. Deze pijn heeft vaak invloed op het algemeen dagelijkse functioneren van patiënt.
Goede en effectieve behandeling met een blijvend resultaat is nog niet in alle gevallen voorhanden.
Daarom is het belangrijk onderzoek te verrichten naar mogelijkheden om deze aandoening beter te kunnen behandelen.
Uit een eerder uitgevoerde enquete onder 700 osteopaten in Nederland blijkt dat deze behandelindicatie vaak wordt behandeld binnen de praktijk.

Bent u bekend met deze klachten, of kent u iemand in uw omgeving die al langer met deze klachten rondloopt? Mogelijk kunt u ons dan helpen door deel te nemen aan ons onderzoek. Ga naar www.osteopathieinonderzoek.nl voor meer informatie omtrent dit onderzoek.

Pin It on Pinterest