Osteopathie bij sporters

Osteopathie bij sporters

Osteopathie bij sporters. Doordat osteopaat Eric van Dooren zelf tien jaar wedstrijden heeft geroeid op nationaal en internationaal niveau bij Amsterdamse Studenten Roeivereniging Nereus, weet hij hoe belangrijk het is om klachtenvrij en pijnvrij een topprestatie te kunnen leveren. Momenteel is Eric vooral actief in andere sporten zoals hardlopen, wielrennen, zwemmen en kitesurfen.

Sporten is bewegen

Als sporter wilt u dat uw lichaam optimaal en vrij kan bewegen, of dit nu hockey, tennis, voetballen, roeien, golfen of wielrennen is. Sporten is bewegen.
Om klachtenvrij te kunnen sporten is het van belang dat alle bewegingspatronen (algemeen en specifiek) die hierbij gebruikt worden optimaal verlopen. Om zulke bewegingen die bij een topprestatie komen kijken goed te laten verlopen is het van belang dat het lichaam in een goede balans functioneert, zowel fysiek als mentaal. Daarom moet er voldoende souplesse zijn van spieren, gewrichten en de wervelkolom. Daarnaast is een goede bewegingsvrijheid van de buikorganen en middenrif ook van belang omdat deze van invloed kunnen zijn op de bewegingen.

Een voorbeeld: vaak ligt de oorzaak van rugklachten bij fietsen in een verstoorde mobiliteit van de heup, die weer voortkomt uit een verminderde beweeglijkheid van de organen van de onderbuik. Hierdoor moet de heup naar buiten uitwijken tijdens de opwaartse beweging van het trappen. Dit heeft vervolgens een overbelastend effect op het bekken en de lage rug, met klachten tot gevolg.

Een blessure ontstaat vaak doordat sporters doorlopen met een blokkade in de bewegingspatronen. Hierdoor ontstaan er compensatoire bewegingen, waardoor de bewegingen niet meer op de juiste manier worden uitgevoerd. Het gevolg kan zijn dat er overbelasting ontstaat in de bewegingsketen die kan leiden tot aanhoudende pijnklachten.
Veel sporters hebben baat bij een preventieve osteopathische behandeling. Daarnaast werkt osteopathie ook erg goed bij klachten die al langer bestaan of steeds terugkerende klachten.

Samen met osteopaat Eric wordt er gekeken naar de verschillende bewegingspatronen die komen kijken bij het beoefenen van uw sport. Door blokkades in deze bewegingspatronen te behandelen krijgt u meer bewegingsvrijheid terug. Hierdoor kan er in de toekomst voorkomen worden dat er overbelasting(en) en blessures ontstaan. Daarnaast bevordert het ook de sportprestatie en dat is waar een sporter het voor doet!!!

Contact met Osteopaat Eric

Woont u in de regio van Amsterdam, Amsterdam-noord, Landsmeer, Zaandam, Monickendam, Soest, Soesterberg, Baarn, Bilthoven, de Bilt, Huis ter Heide, Eemnes, Hilversum, Amersfoort, Zeist, Den Dolder, Bunschoten-Spakenburg en loopt al langere tijd rond met lichamelijke klachten als gevolg van het beoefenen van uw sport of wilt preventief behandeld worden?

Neem dan vrijblijvend contact op met Eric of maak direct een afspraak.

Osteopathie bij sporters

sporten = bewegen

 

bewegen = Osteopathie!

Pin It on Pinterest