Kinderosteopathie

 

Kinderosteopaat bij Osteopathie Eric in Amsterdam.

Eric van Dooren is kinderosteopaat in Amsterdam en Baarn en Soest. Osteopathie kan niet alleen bij volwassenen klachten verhelpen, maar ook bij kinderen kan Eric als osteopaat een goede uitkomst bieden voor veel verschillende klachten, bijvoorbeeld scoliose, buikpijn, keel-neus en oorproblemen en bedplassen.

Osteopathie bij kinderen, hoe gaat dat?

Wanneer u met uw kind bij kinderosteopaat Eric komt, zal hij allereerst een aantal vragen stellen over de klachten en de ontwikkeling van uw kind. Hierna volgt het lichamelijk onderzoek van uw kind, dat gericht is op bewegelijkheid van de verschillende onderdelen van het lichaam (organen, zenuwstelsel en bewegingsapparaat). Het kan namelijk zo zijn, dat bijvoorbeeld de oorzaak van concentratieproblemen voortkomen door een slecht werkende darm, een vastzittend deel van de schedel of bewegingsverlies van het bekken of de wervelkolom.

Op deze manier probeert hij erachter te komen wat de oorzaak van de klachten zijn. Wanneer de oorzaak duidelijk is, zal Eric u zijn bevindingen vertellen en uitleggen welke behandeling hem het beste lijkt voor uw kind.

Tijdens de behandeling zal Eric door middel van zachte handgrepen de oorzaak van de klachten behandelen van uw kind. Deze zachte aanpak is zeer geschikt voor kinderen. Belangrijk om te weten is dat hierbij uw kind nooit gemanipuleerd zal worden. Na de behandeling is de verwachting dat het lichaam van uw kind zichzelf weer herstelt en terugbrengt in een nieuw optimaal evenwicht.
Aangezien een lichaam hier de tijd voor nodig vindt een vervolgconsult vaak binnen 3 tot 4 weken plaats (afhankelijk van de ernst en soort klachten van uw kind).

Aandacht voor iedere ontwikkelingsfase

Kinderen zijn mentaal en fysiek volop in ontwikkeling en ieder kind ontwikkelt zich op zijn/haar eigen manier. Ieder kind in de ontwikkelingsfase vraagt daarom ook een unieke behandeling. Osteopathie is daarin een uitstekende methode, omdat het zich richt op de persoonlijke groei en ontwikkeling van uw kind.

Contact met Kinderosteopaat Eric

Woont u in de regio van Amsterdam, Amsterdam-noord, Landsmeer, Zaandam, Monickendam, Soest, Soesterberg, Baarn, Bilthoven, de Bilt, Huis ter Heide, Eemnes, Hilversum, Amersfoort, Zeist, Den Dolder, Bunschoten-Spakenburg?

En bent u opzoek naar een kinderosteopaat? Wilt u meer weten over de werkwijze bij kinderosteopathie van Eric van Dooren?

Neem dan vrijblijvend contact op met Eric of Katerina.

Gratis kennismakingsconsult

Dit kennismakingsconsult duurt 15 minuten en is gratis en geheel vrijblijvend. Het is bedoeld om u en uw kind kennis te laten maken met osteopathie.
Tijdens dit consult kunt u Eric vertellen welke klachten uw kind heeft en voert hij een kort onderzoek uit (er vindt geen behandeling plaats).
Hierna laat hij u weten of osteopathie iets voor uw kind kan betekenen. U besluit daarna zelf of u een afspraak wilt maken voor een volledig consult.

U kunt ook tijdens het gratis telefonisch spreekuur (van maandag t/m donderdag tussen 12:00-13:00) bellen voor meer informatie.

Osteopathie Amsterdam Noord Osteopathie Bentveld  06-24947347

Osteopaat Amsterdam

Ieder kind in de ontwikkelingsfase vraagt een unieke behandeling

"Eric gaat nauwkeurig en in goed overleg te werk. Schetste in eerste instantie een helder beeld zodat we wisten wat het plan van aanpak was voor onze zoon"

"Tips over houding bij het voeden heeft voor meer ontspanning gezorgd bij mama en kind. Eric is sympathiek en rustig"

Pin It on Pinterest